Tuesday, March 23, 2010

Palestine Will Be Free

Every day we tell each other
That this day will be the last
And tomorrow we all can go home free
And all this will finally end
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free
No mother no father to wipe away my tears
That’s why I won’t cry
I feel scared but I won’t show my fears
I keep my head high
Deep in my heart
I never have any doubt
That Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free
I saw those rockets and bombs shining in the sky
Like drops of rain in the sun’s light
Taking away everyone dear to my heart
Destroying my dreams in a blink of an ey
eWhat happened to our human rights?
What happened to the sanctity of life?
And all those other lies?
I know that I’m only a child
But is your conscience still alive
I will caress with my bare hands
Every precious grain of sand
Every stone and every tree
‘Cause no matter what they do
They can never hurt you
Coz your soul will always be free
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free
Lyrics: Maher Zain & Bara Kherigi
Melody: Maher Zain

Thursday, March 18, 2010

Wednesday, March 17, 2010

sedih :'(

hari ini...hari konvokesyen 'die'...
takde pape pun msg dari die..malah xgatu pape pun kat aku ttg hari bersejarahnya itu..
Ya allah kuatkanlah aku dengan semua ini..
aku tak tahu pape klu kawan baikku tak bagitahu yang hari ini konvo die..
kenapa??benci sgtkah die padaku huhuhu...

Tuesday, March 16, 2010

Insya Allah by Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Turn to AllahHe`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way

hidupku..pedihnya..



Pedihnya hati bila kita sedar yang kita rupa-rupanya hanya bertepuk sebelah tangan…hubungan selama 4 tahun terjalin itu rupanya hanya gurauan semata..

Walaupun tidak pernah menyatakan hasrat hati masing-masing tapi hati kecilku begitu yakin yang dia juga sepertiku..namun segala anggapanku salah belaka..

Inilah hakikat hidup yang harus ditempuhi oleh kita..mahu atau tidak tetap harus terima dan redha dengan takdir ini…

Kadang-kadang aku terfikir..apakah salahku selama ini..tidak layakkah aku untuk jadi seperti orang lain juga..kata-kata dari kawan baikku “kita tak boleh paksa orang suka kat kita”…betul unggkapan itu..tapi bolehkah kita mempermainkan perasaan orang?..tek bersalahkah pabila meletakkan sejuta harapan pada orang lain tapi hakikatnya dia sendiri tak mahu harapan itu?

Aku sungguh tak faham dengan kaum yg bernama adam ini..kenapa harus memberi harapan padaku???jahat!!sangat jahat!!memang jahat sungguh!!

Mungkin bagi mereka aku ini tidak layakkan pun memiliki perasaan..stop berharap padanya!!selagi aku berharap pada dia selagi itu aku akan jadi seperti ini..

Aku selalu terfikir..aku ni xcantikkah?buruk sangatkah?gelapkah?xpandai cakapkah?kasarkah?boringkah?menyampahkah orang padaku?...mungkin ini semua jawapan untukku…hidup sorang2 lagi senang..tak yah nak pening-pening fikir pasal orang lainkan=)??

Dunia..penuh dengan senda gurauan dan tipu daya..aku seperti ingin lari jauh dari bumi Malaysia ini..ingin lari dari semua kenangan yang sangat pahit itu..ingin menghancurkan ingatan-ingatan lampau..tapi masalah takkan selesai dengan melarikan diri..harus berdepan dan selesaikannya sendiri dengan penuh kekuatan yang kita miliki..

Pada mulanya aku simpan dan hadapi masalah ini sendirian tapi aku tidak sekuat itu..aku banyak berkongsi dengan kawan baikku..sampai kadang2 dia dah tak larat nak dengar cerita dariku..aku buntu tak tahu mahu bercerita dengan siapa laagi..mahu disimpan takut-takut ia akan memakan diriku sendiri…

Aku harus kuat!!!bangun dan terus melangkah…PUT YOUR TRUST IN ALLAH!! Cinta ALLAH takkan mengecewakan…

Ya Allah..anugerah apakah yang ingin Engkau berikan kepadaku sehingga sebegini berat ujian Engkau timpakan kepadaku…

Cukuplah..hentikan tangisanmu itu..hiduplah seperti biasa..

Pagi tadi pergi kelas dengan mood yang tak berapa baik..tapi kawan sebelahku sangat ceria..jeles tengok dia..bahagia tengok senyuman dia..tak tahu adakah mereka perasan riak wajahku pagi tadi..dengan tangan yang tidak terlepas dari hand phone..mungkin mereka merasakan sesuatu..